perjantai 4. marraskuuta 2016

Mister Saimon

Ensimmäinen työviikko päätettiin hyvin mielin. Työpäiviä kertyi huimat kaksi. Alkuviikko täällä vietettiin paikallista syyslomaa joten koulut oli suljettuna maanantaista keskiviikkoon.
Mun työnkuvaan tosiaan kuuluu toimia yhdeksän vuotiaan italialaispojan kouluavustajana. Pojalla on havaittavissa ylivilkkautta, joten tunneilla keskittyminen ja paikallaan pysyminen tuottaa isoja ongelmia. Koitan siis pitää pojan focuksen itse aiheessa. Kommunikointi tapahtuu englanniksi. Yhteinen kiinnostuksen kohde on jalkapallo, joten siitä varmasti riittää keskustelua. Kahden ensimmäisen päivän jälkeen voin todeta, että kiireiset viisi viikkoa on edessä.

Koulu jossa työskentelen on nimeltään Newark School Malta. Koulussa on noin 200 oppilasta, 28 eri maasta. Voitte siis kuvitella millaisesta sekamelskasta on kyse. Opetuskielenä on Englanti. Koulujärjestelmä Maltalla eroaa Suomesta jonkin verran. Luokkakoko on noin 10 oppilasta per luokka.  Opettajia puhutellaan etuliitteillä, esimerkiksi minua kutsutaan nimellä Mister Simon, puhekielessä Mister Saimon. Kuulostaa mun korvaan jotenkin turhan viralliselta koulumaailmaan. ’Junior 5’ on luokka jossa työskentelen, oppilaat on yhdeksän tai kymmenen vuotiaita. Koulu alkaa päivittäin 7:45 ja päättyy 13:30.


Huomenna olisi tarkoitus unohtaa työt täysin ja suunnata kuuluisalle Blue Lagoonille. Luvassa on koko päivän kestävä ”risteily” kohteeseen. Matkan hinta on 20€ joka sisältää yhden lounaan ja rajattomasti olutta ja viiniä. En siis näe mitään syytä miksi en lähtisi. Paikallinen Pekka Poutakin lupaili pilvetöntä taivasta ja +24 astetta. Asiallista kuva- ja videomateriaalia on mahdollisesti nähtävillä mun snäpissä!

Koulun ulkoilu mahdollisuudet on todella rajalliset.
Koko kesä. Joka kesä.



Mestari itse.
Paikallinen futisjengi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti